به گزارش صیدنیوز، علی مختاری امشب در جشنواره طبخ آبزیان استان گلستان که در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد، اظهار کرد: طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شده و این طرح از سال آینده به صورت آزمایشی در استانهای گلستان و قم به اجرا در خواهد آمد.
وی افزود: توسعه مراکز زنده فروشی در کنار مراکز پرورش آبزی پروری، برگزاری نمایشگاه هلی فصلی تخصصی آبزیان از ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه سال جاری در تمامی استانهای کشور در راستای ارزان سازی مصرف آبزیان است.
مختاری یجاد زنجیره ارزش، تولید و توزیع محصولات خمیری آبزیان از دیگر طرحهای ارزان سازی مصرف آبزیان در میان خانوارها برشمرد و گفت: برگزاری دورههای آموزشی طبخ آبزیان استان سال ۸۰ تاکنون و طمع دار کردن آبزیان با مواد ایرانی از جمله زعفران در افزایش گرایش مصرف خانوارها به آبزیان است.
به گفته وی میانگین مصرف آبزیان در جهان ۲۴ کیلوگرم بوده که این رقم در کشور ۱۳.۸ کیلو گرم و در استان گلستان ۱۰.۸ کیلوگرم است.
گفتنی است، در حاشیه این جشنواره، طبخ بزرگترین ساندویج ماهی و میگو دنیا برش زده و میان شرکت کنندگان توزیع شد و از میان ۱۶۰ شرکت کننده، هیات داوران ۱۰ نفر را به عنوان نفرات برتر معرفی و با اهدا جوایزی تقدیر شدند.