به گزارش صیدنیوز، حمید سلامتی صبح شنبه در دوره آموزشی مقابله با بیابان زدایی که با محروریت” نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین” ، اظهار کرد: بر خلاف آنچه که تصور می شود بخشی از کناطق گلستان نبمه خشک است و با تغییرات جوی مناطق بیابانی استان در حال افزایش است.
سلامتی گفت: عوامل اقلیمی و انسانی دو عامل مهمی است که موجب شده زنگ خطر بیابانی شدن در گلستان زده شود.
مدیر کل منابع طبیعی گلستان اظهار کرد: در گذشته مجاورت بخش هایی از استان با صحرای قره قوم موجب ورود ریزگردها به استان می شد اما در دو سال اخیر شاهد این مساله هستیم که گلستان در حال تبدیل به کانون ریزگرد است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط ایجاد شده قطعا در آینده گلستان با پدیده بیابانی شدن روبرو خواهد شد و باید هر چه سریعتر با تدابیر پیشگیرانه از این پدیده مقابله شود.
سلامتی افزود: بخش هایی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتاری استان به صورت کامل تحت سبز نیست و به صورت خشک و نیمه خشک است.
وی کاشت گیاهان مقاوم با شوری و خشکسالی را یکی از راههای مقابله با ریزگرد عنوان کرد و افزود: طرح بوته کاری در ۷ هزار و ۴۵۰۰ هکتار از مرانع استان اجرا شده که ادامه آن نیازمند پرداخت اعتبارات است.
سلامتی گفت: از محل سفر ریاست جمهوری ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبخیزداری و ۱۱۵ میلیارد تومان برای مرتع و بیابان پرداخت شده که از رقم۶۱۵ میلیارد تومان ۷۵ میلیارد آن پرداخت شده است.